„Magura in mijlocul Toamnei” 2012 (tura foto)

In Magura – Brasov ajungi prin Zarnesti, pe drumul forestier. Cateva curbe serpuite, putin praf si in 10 minute ai iesit din desisul padurii in gura Magurii. Satul rasfirat pe coline te primeste din prima cu o priveliste superba.

Ca fotograf nu-ti doresti ceva mai mult de la un sat de munte: casutele aruncate pe dealuri, garduri de lemn traditionale, palcuri de copaci, oameni la lucru ce iti striga „buna seara”, cate un pusti calare pe un cal ridicand praful in aer, un pisic plictisit pe un gard, catei obisnuiti cu turistii, cai … un peisaj aglomerat prin descriere dar atat de prietenos cu camera foto.

Vaile si dealurile Magurii ofera compozitii in orice directie si aproape in orice moment al zilei. Posibilitatea de a suprapune casutele de pe dealuri cu imensitatea Bucegilor creeaza proportii biblice. Oamenii traiesc aici de pe la 1700 iar casele cu acoperisuri inalte vorbesc de iernile din acest loc.

Fotograful Toma Bonciu va invita in acest loc minunat la o tura foto in mijlocul lunii octombrie, intr-un moment in care toamna si-a intrat pe deplin in drepturi si garanteaza un peisaj minunat pentru fotografie. Manfrotto Romania si Photosetup vor pune la dispozitie o serie de echipamente foto pentru a putea fi testate de catre participantii la tura foto.

Aici puteti vedea o galerie foto cu imagini realizate in Magura – Brasov in aceasta vara!

Perioada de desfasurare:
12 – 14 Octombrie 2012

Pret
Pentru ca este prima sa tura foto aceasta se va desfasura la un pret special de 300 RON/persoana
Pretul include cazarea pentru un loc in camera dubla, masa si participarea la tura foto. Nu este inclus transportul.

Numar de participanti
Pentru o buna desfasurare a turei foto si pentru ca fiecare participant sa beneficieze de toate avantajele unei astfel de iesiri foto, numarul maxim de participanti este de 10 persoane

Cazare
Cazarea va fi la la Pensiunea Magura, situata exact la intrarea in sat, in camere duble.
Masa
Vineri: cina    |    Sambata: mic dejun, pranz sau pachet de drumetie, cina    |    Duminica: mic dejun, pranz

Acces
Accesul in satul Magura se face din Brasov in directia Bran. Se ajunge in Zarnesti si de acolo indicatoarele te conduc spre un drum forestier. Portiunea pana la sat se parcurge in aproximativ 10 – 15 minute.

 

Programul turei foto
*programul este unul de principiu si poate fi modificat la fata locului in functie de vreme

Vineri
Sosirea la pensiune, cazarea si cunoasterea grupului. Recomandat ar fi sosirea la pensiune pana la  maxim ora 14:00. Dupa ce ajunge toata lumea urmeaza discutii de fotocompozitie si abordari tehnice in fotografia de peisaj. Vor fi prezentate putin oportunitatile fotografice ale zonei urmand sa se descopere  detaliile acestei locatii minunate impreuna pe traseu. Dupa discutii se va face o tura foto de dupa amiaza/seara pentru a familiarizarea cu locatia. Toma Bonciu va  fi in permanenta langa voi pentru orice fel de intrebare sau sugestie fotografica. Dupa apus se revine la pensiune, se ia cina si se sta la discutii libere.

Sambata
Ziua de sambata incepe cu fotografierea rasaritului. Apoi se revine la pensiune unde se discuta despre fotografiile realizate cu o seara inainte si la rasarit. In functie de vreme se continua ziua. Concret, daca vremea permite se va iesi intr-o tura foto prelungita pana la apus sau in caz de ploaie se va ramane la pensiune. Va fi un calculator cu un monitor suficient de mare unde se vor descarca cateva fotografii si Toma Bonciu va va arata modalitatea lui de prelucrare. In acelasi timp se vor discuta si compozitional/tehnic pe marginea fotografiilor realizate. Daca se iese in tura foto atunci procesul de descarcare si prelucrare foto se va desfasura seara, dupa intoarcerea la pensiune.

Duminica
Pentru cine doreste se poate sa iasa inca odata la rasarit si apoi sa se fotografieze in zona. Apoi se revine la pensiune si urmeaza discutiile finale, impresii si sugestii.

 

Echipament Foto
Se poate participa cu orice fel de aparat foto: compact, bridge sau DSLR. Echipamentul foto ideal dar nu obligatoriu va include un DSLR, trepied foto, acumulatori de schimb, geanta foto, filtre graduale neutre, filtru de polarizare, declansator cu fir sau wireless. Pentru ca tura foto se va desfasura toamna, cand vremea este schimbatoare, este recomandat si echipament de protectie impotriva ploii.

*Cine are laptop si are posibilitatea sa vina cu el acest lucru este indicat pentru a se putea discuta mai usor pe marginea fotografiilor facute

 Echipament de munte
Nu se va urca pe munte dar totusi vor fi trasee intr-o zona de munte, pe drumuri care arata ca cele forestiere. Este recomandat urmatorul echipament dar in functie de posibilitati acesta poate fi adaptat: bocanci impermeabili cu soseta mai groasa, pantaloni de munte, bluze de corp (nu din bumbac pentru ca acesta mentine umeazeala rece pe spate), polar 100, polar 200 (in functie de vreme il luati cu voi sau il lasati la pensiune), haina de vant si ploaie cu gluga, rucsac, bete de trekking.

 

Plata
Plata se va face integral, pana la data de 1 Octombrie, avand in vedere suma promotionala, in contul deschis la RAIFFEISEN pe numele BONCIU TOMA. Contul este RO89 RZBR 0000 0600 0621 6200. Sunteti considerat inscris in momentul in care ati efectuat plata.

 Modalitatea de inscriere
Inainte de a efectua plata va rog sa trimiteti un email la bonciutoma@yahoo.com pentru a verifica disponibilitatea locului. Dupa primirea confirmarii puteti plati iar confirmarea de plata o scanati/fotografiati si o trimiteti prin email. Sunteti considerat inscris in momentul in care ati efectuat plata.


Conditii de anulare a turei foto
In cazul in care tura foto se anuleaza din diverse motive veti primi inapoi suma integrala de bani sau vom reprograma tura foto.
Daca un participant face plata si din anumite motive anuta dupa data de 1 Octombrie ca nu mai poate partipa se va returna doar suma de 150 RON (reprezentand 50% din plata). Acest lucru se intampla deoarece dupa 1 Octombrie banii vor fi virati in contul pensiunii.
Cei care au efectuat plata si din anumite motive anunta ca nu mai pot participa inainte de 1 Octombrie vor primi inapoi suma integrala (adica 300 RON).

 Informatii suplimentare si date de contact
Pentru orice intrebari il puteti contacta pe Toma Bonciu la email bonciutoma@yahoo.com sau la numarul de telefon 0741 77 10 42 (Vodafone) sau pe Facebook la http://www.facebook.com/tomabonciu.

MENTIUNE:in perioada 1 – 15 Septembrie Toma Bonciu va fi plecat din tara, iar comunicarea se va putea realiza prin email sau mesaje pe Facebook.