Capetele bila Manfrotto 050 castigatoare Red Dot Design Award 2011

Manfrotto, liderul in conceperea, producerea si distribuirea de echipamente si accesorii pentru industria foto si video, a castigat 7 premii la prestigioasa competitie internationala de design Red Dot Design Award 2011. Produsele castigatoare sunt parte a noii colectii Imagine More de la Manfrotto, juriul alegand cele 7 produse din cele aproape 4.500 de produse intrate in competitie din 60 de tari.

Intreaga serie de capete bila 050 de la Manfrotto (gamele 057 si 054) ofera cea mai buna potrivire pentru trepiedele de din fibra de carbon cu posibilitati multiple de atasamente QR (Quick Release).  Gama 057 este compusa din 3 capete bila: un model cu disc de prindere traditional, un model cu sistemul RC4 quick release – perfect pentru echipamente grele si obiective lungi, datorita suprafetei mari de contact – si al treilea model din magneziu cu noul sistem Q5 Quick Release care ofera ergonomie, greutate redusa si precizie prin cele 3 bule de nivel.

Gama 054 include un cap bila cu model de prindere cu disc traditional, un al doilea model cu Q2 Quick Release si al treilea model cu Q5 Quick Release.

Capetele din ambele game au corpul din magneziu cu o greutate redusa si comenzi ergonomice, pentru a mari confortul si viteza de lucru, si un inel auto-lubrifiant pentru miscari foarte fine. Unghiul mare de manevrabilitate, de la 90° la 105°, in Portrait Selector creste versatilitatea la incadrarile verticale. Mecanismul inovativ de pozitionare precisa cu un concept remarcabil, alaturi de noul design imbunatatit al placutei de prindere, cresc usurinta si rapiditatea de lucru.

In magazinele de profil din Romania pot fi gasite modelele: MH054M0-Q2 si MH054M0-Q5, pentru camere foto de pana la 10 kg, si modelele MH057M0-Q5 si MH057M0-RC4 pentru camere foto de pana la 15 kg.