Capul 3-Way 804RC2

Capul de trepied 804 RC2 este cel mai utilizat cap foto preferat de catre fotografii care isi doresc precizie.

Capul 804 RC2 este confectionat dintr-un material performant dezvoltat de Manfrotto, numit ADAPTO, material care il face usor si rezistent.

ADAPTO este un material special, similar ca performante aluminiului in ceea ce priveste rezistenta, insa mai usor decat aluminiul cu 50%.

Ca si material, ADAPTO este ideal pentru confectionarea echipamentului fotografic datorita rezistentei crescute la temperaturi extreme si datorita faptului ca nu oxideaza sau corodeaza.

In plus, ADAPTO este un material excelent in ceea ce priveste absorbtia vibratiilor facand astfel din capul 804RC2 un companion ideal pentru trepiedul seria carbon 190CXPROB.

Sistem de siguranta anti soc: Capul 804RC2 este primul cap de trepied din lume care foloseste un sistem de siguranta bazat pe un arc de revenire.  Acest sistem protejeaza aparatul foto fata de socuri in cazul in care fotograful uita sa stranga maneta de inclinare a capului.  Acest sistem cu arc de revenire este incorporat in axa ‘inainte/inapoi’ a miscarii pe verticala.
Arcul de asemenea face usoara pozitionarea camerei atunci cand se folosesc teleobiective.

804RC2 prin design-ul sau, prin formele noi si modernizate, se dovedeste a fi un produs ergonomic, elegant si functional.

Manerele au fost atent elaborate pentru a oferi o prindere ergonomica si confortabila in timpul lucrului.

De asemenea, placuta ‘quick release’ este confectionata dintr-un material nou mult mai durabil in timp si mai rezistent la zgarieturi.

Capul ofera precizie pe toate cele trei axe datoria manerelor si a gradatiilor existente pe  fiecare ax in parte (vezi fotografie de detaliu in galerie). Fiecare miscare pe ax este ajustabila individual.
Capul are si bula de nivel.

804RC2 este ideal in combinatie cu trepiede din carbon ge 190CXPROB sau aluminiu din seriile 290 si 190.
Capul se regaseste in kit-urile deja formate: 294

Greutate proprie: 0.79 kg

Greutate suportata excentric axului**: 4 kg

** In ax poate suporta si o greutate dubla. Spre deosebire de competitori, la capetele Manfrotto greutatea maxima admisa reprezinta standardul sever de calcul, care ia in consideratie nu doar greutatea maxima in axul coloanei la nivelul placutei, ci greutatea maxima masurata in centrul gravitational al sistemului cap-camera (la 12 cm deasupra placutei), in pozitia pe vericala a camerei, excentica fata de axul coloanei, care determina un momentul maxim de rasucire. Astfel cand veti selecta capul Manfrotto dorit, va fi foarte simplu: nu trebuie sa mai tineti cont de centrul de greutate al sistemului cap-camera (ca in cazul altor producatori), ci doar de greutatea neta a camerei asa cum e normal.

Imaginile apartin fotografului Dragos Asaftei si sunt preluate de pe site-ul personal al acestuia unde se pot citi si cateva review-uri facute produselor Manfrotto.