Daniel Baltat – ImageArt sau arta de a crea imagini

Daniel Baltat – fotojurnalist, freelancer, cu experienta in fotografia comerciala, fotografia de studio, autorul fotografiilor cartii « Discover Sibiu-Hermannstadt » precum si a multor materiale de promovare a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007, autorul a catorva expozitii internationale, profesor de Comunicare prin Fotografie – la Facultatea de Jurnalistica si Comunicare din cadrul ULB Sibiu, fondatorul Scolii de Fotografie din Sibiu ….cam asa ar putea sa inceapa o descriere ”oficiala” a fotografului Daniel Baltat.

Dar pentru ca noi sustinem pasiunea si nu vrem sa discutam aici despre titluri si diplome, am incercat sa aflam cine este persoana din spatele aparatului foto si am aflat de la studenti lui cat si de la cursantii care au urmat cursurile scolii de fotografie din Sibiu, ca Daniel este un om deosebit, un lector extraordinar si un fotograf desavarsit, iar cei care au avut ocazia sa-l cunoasca personal, cu siguranta pot sustine acest lucru.

Daniel experimenteaza constant si invata in permanenta lucruri noi desi privindu-i fotografiile, ai putea crede cu usurinta ca a atins un nivel absolut in arta fotografica, insa, asa cum afirma si el atunci cand vorbeste despre scoala de fotografie pe care o conduce, ”fotografia este o invatare continua”: « Scoala de fotografie» , vrem sa fie un proiect durabil asemenea unei institutii cum este scoala, o scoala necesara celor care vor sa lucreze cu imaginea. In fotografie indiferent cat de avansat esti, mereu este ceva de invatat, mereu este ceva nou, « fotografia este o invatare continua » .  In alta ordine de idei vrem sa cream o conexiune permanenta intre oamenii cu aceleasi pasiuni prin organizarea de seminarii, discutii libere, excursii fotografice”.

Solicitat de curand la editia 2011 Fotogenica, sa sustina o prezentare tehnica de realizare a fotografiei 3D, Daniel a starnit aplauze si a uimit audienta atunci cand a proiectat seria de fotografie aeriana 3D, din arhiva personala.

Daniel Baltat reprezinta pasiunea cu care vede si face lucrurile din jurul lui, pasiunea cu care impartaseste din experienta sa cursantilor, iar aceasta pasiune se reflecta cel mai mult in rezultatele cursantilor sai si nu in ultimul rand, in  fotografiile sale.

Despre Daniel Baltat, mai multe detalii: ImageArt.
Despre cursuri sustinute : Scoala de Fotografie Sibiu

 

 

 

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.  Acest articol face parte din proiectul Prietenii Manfrotto…

One comment