Kitul perfect pentru entry level Manfrotto MK393-H

Kit-ul complet Manfrotto MK393-H trepied foto este ideal pentru DSLR entry-level, precum Nikon D5000 sau modele similare de la alte brand-uri, cu obiective 18-55mm sau asemanatoare in raport de greutate, atasate, deorece kit-ul este recomandat a sustine o greutate de 2,5 kg excentric axului*  (in ax poate sustine si o greutate dubla).
Trepiedul este format din 4 sectiuni si include cap 3-Way cu maner, dar sa haideti sa le descoperim impreuna rand pe rand.

Capul extrem de manevrabil ofera pozitii pe tilt lateral, tilt vertical si panoramare, cu ajustare individuala pe fiecare pozitie.

Manerul ofera manevrabilitate si usurinta in pozitionarea camerei. Tot el este foarte util pentru panoramari line atunci cand se folosesc functiile video ale aparatului foto, ajutand la obtinerea unor imagini video line.

Are placuta quick-release inclusa.

Picioarele , datorita faptului ca nu sunt legate de un ”spreader” intre ele, ofera un mare avantaj in manevrabilitatea lor, putand intoarce coloana cu capul jos pentru fotografii macro sau putand pozitiona fiecare picior la inaltimi inegale, astfel fiind folosit si pe terenuri denivelate.

Coloana este reversibila, ceea ce inseamna ca se poate scoate si pozitiona cu capul in jos pentru fotografii macro.

Picioarele sunt ajustabile in doua unghiuri: 25° si 51°, pozitionare lor fiind rapida datorita desfacerii cu calpeta. Intensitatea de stangere a clapetei este ajustabila cu ajutorul unui imbus.

Trepiedul este realizat din aluminiu argintiu. Are dimensiune strans: 49.0 cm, fiind foarte compact si usor de transportat.
Are inaltimea maxima cu coloana ridicata: 142.0 cm, iar impreuna cu capul si aparatul este ideal pentru o persoana cu o inaltime medie de 175-180cm.
Se poate pozitiona la inaltime minima de 35.0 cm, ceea ce, impreuna cu coloana inversata, il face ideal pentru fotografii macro .
Greutatea proprie este de 1.27 kg, fiind usor si stabil in orice pozitie si potrivit pentru clasa DSRL entry level, air pentru arportul greutate sustinuta vs. greutate proprie, este considerat un raport ideal. In plus caracteristicile generale combinate cu toate aceste caracterostici specifice, if fac un trepied de succes, daca ne gandim ca are si husa de transport inclusa si pretul este extrem de accesibil.

*Capacitatea este de 2.5 kg, fiind ideal pentru un DSLR cu obiective 18-55mm, 18-105mm si altele similare din categoria zoom standard.
*Spre deosebire de competitori, la capetele Manfrotto greutatea maxima admisa reprezinta standardul sever de calcul, care ia in consideratie nu doar greutatea maxima in axul coloanei la nivelul placutei, ci greutatea maxima masurata in centrul gravitational al sistemului cap-camera (la 12 cm deasupra placutei), in pozitia pe vericala a camerei, excentica fata de axul coloanei, care determina un momentul maxim de rasucire. Astfel cand veti selecta capul Manfrotto dorit, va fi foarte simplu: nu trebuie sa mai tineti cont de centrul de greutate al sistemului cap-camera (ca in cazul altor producatori), ci doar de greutatea neta a camerei asa cum e normal.

 

Manfrotto Imagine More – Social Recorders from Manfrotto on Vimeo.