Stefan Neagu: Sunt un fotograf care invata sa lucreze si sa se joace cu lumina…

Sunt un fotograf care invata sa lucreze si sa se joace cu lumina…

Dragostea pentru fotografie mi-a fost insuflata de tatal meu, de cand eram mic si ma lua cu el in “laboratorul” improvizat in baia de serviciu. Figura lui in lumina rosie, explicandu-mi ce face fiecare solutie din tavite, inca o mai pastrez in minte. Momentul in care scufunda hartia aceea alba in revelator, de la aparitia primelor umbre pana la cristalizarea imaginii la captarea careia fusesem si eu de multe ori partas, acel moment in ochii mei avea farmecul unei scamatorii facute de un magician.
Acum, lucururile sunt mult mai simple, parca nedrept de simple.

Fotografia am inceput sa o iau mai in serios in 2010, incet, incet, devenind al doilea mare hobby al meu, alaturi de muzica. Am inceput sa citesc reviste de specialitate, carti, sa rasfoiesc albume de fotografie, sa ma pun la punct cu tehnica fotografica, sa vad “cu ce se mananca” fotografia si care e diferenta intre apasarea unui buton “stralucios”, cum frumos spunea un fotograf, si compunerea unei fotografii. Inca nu am terminat studiul, si nici nu sunt sigur ca-l voi termina vreodata.

Ce fotografiez? Orice imi place. Poate fi  considerata aceasta atitudine una haotica, drumul cel mai sigur in a rata  formarea unui stil propriu? Posibil. Insa nu as putea sa fac numai un lucru, nu-mi sta in fire…Se spune ca, daca mergi pe mai multe drumuri si  nu iti alegi o singura cale nu ajungi nicaieri. Si totusi, ce te face sa crezi ca  drumul pe care ai luat-o este cel corect?

Motto-ul meu: ”Fotografia e una dintre cele mai simple metode de a transmite o stare sufleteasca, la distanta de un clic”.

Va invitam sa-l descoperiti pe Stefan Neagu :

Mai multe detalii si fotografii gasiti pe blog-ul personal: http://stefaneagu.blogspot.com/

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare. Acest articol face parte din proiectul Prietenii Manfrotto…