Manfrotto 055CXPRO3 – profesionistul fotogragrafiei

Manfrotto 055CXPRO3, din carbon 100%, cu coloana centrala pozitionabila pe orizontala in cateva secunde, este cel mai complet trepied din gama Manfrotto fiind utilizat de catre fotografii profesionisti care isi doresc multa libertate de miscare pentru aparatul lor, de regula un DSLR profesional precum Nikon D700, D3S, D3x, Canon 5DMarkII si altele din aceeasi categorie folosite in mod special cu obiective cu focala lunga, sau aparate foto pe format mediu gen Haselbad, Mamiya,etc.

Acest trepied este foarte apreciat si utilizat in primul rand datorita greutatii reduse (carbon 100%) combinata cu stabilitatea extraordinara si posibilitatatea pozitionarii coloanei centrale pe orizontala in cateva secunde, fara a fi necesara scoaterea ei de pe trepied.

Sistemul XPRO a castigat premiul TIPA in anul 2007 si beneficiaza de patent ”world wide”, astfel, el neputand fi copiat de catre producatorii asiatici.

Prin pozitionarea coloanei centrale pe orizontala si datorita caracteristicilor trepiedului, fotografii pot obtine cu 055CXPRO3 o inaltime minima fata de sol de 11,5 cm – ideal pentru macrofotografie.

Confectionat din carbon 100% este partenerul ideal pentru drumetii montane sau deplasari in locatii.

Picioarele se desfac rapid datorita sistemului de strangere/eliberare cu clapeta. Intensitatea de apasare pe clapeta se poate ajusta prin intensitatea cu care este stransa. Acest lucru se realizeaza extrem de simplu cu ajutorul unui imbus care vine la pachet cu trepiedul.

Trepiedul 055CXPRO3 este format din 3 sectiuni si are 4 grade de desfacere a picioarelor: 23°, 47°, 66°si 89° .

Trepiedele Manfrotto au fost imbunatatite de-a lungul anilor de catre inginerii de la Manfrotto, cautand solutii noi, materiale noi si idei inovative adunate direct de la fotografii profesionisti din toata lumea, de-a lungul celor 40 de anii de existenta. Astfel, cu Manfrotto, utilizatorii au garantia calitatii datorita tehnologiei folosite la confectionarea lor precum si a experientei datorata istoricul firmei, experienta acumulata in cei 40 de ani de excelenta in executie si recunoscuta in intreaga lume.