Manfrotto 055XB, un trepied “mobil”

Manfrotto 055XB  este un trepied foto profesional din aluminiu preferat de fotografii care detin un aparat foto DSLR profesional precum Nikon D700, D3S, D3x, Canon 5DMarkII si altele din aceeasi categorie,  folosite in mod special cu obiective cu focala lunga.

Trepiedul este confectionat din aluminiu si ofera stabilitatea necesara pentru un aparat foto profesional, fiind foarte usor in acelasi timp, datorita tehnologiei utilizate de Manfrotto in fabricarea lui.

Picioarele se desfac rapid, datorita sistemului de strangere/eliberare cu clapeta. Intensitatea de apasare pe aceasta clapeta, pentru a strange sau deschide picioarele, poate fi reglata cu ajutorul unui imbus care vine la pachet cu trepiedul. Trepiedul 055XB are 4 grade de desfacere a picioarelor: 23°, 45°, 65°si 88°

O caracteristica foarte importanta a acestui trepied este faptul ca acesta coboara la 7 cm fata de sol, fiind ideal pentru macrofotografie.  Acest lucru este posibil prin scoaterea coloanei centrale si prinderea piesei din capatul coloanei direct pe trepied.

Trepiedul poate fi combinat cu majoritatea capetelor Manfrotto, cea mai des intalnita fiind cu capul bila Manfrotto 498RC2.

Trepiedele Manfrotto au fost imbunatatite de-a lungul anilor de catre inginerii de la Manfrotto, cautand solutii noi, materiale noi si idei inovative adunate direct de la fotografii profesionisti din toata lumea,  de-a lungul celor 40 de anii de existenta.

Astfel, cu Manfrotto, utilizatorii au garantia calitatii datorita tehnologiei folosite la confectionarea lor precum si a experientei datorata istoricul firmei, experienta acumulata in cei 40 de ani de excelenta in executie si recunoscuta in intreaga lume.