Miluta Flueras – A rock photographer !

Probabil ca iubitorii muzicii rock il cunosc deja pe Miluta.
Asa l-am cunoscut si noi deoarece impartasim pasiuni comune: rock si fotografie.
El este fotograful nelipsit de la concertele rock, avand ocazia sa surprinda cele mai intense emotii ale marilor artisti rock, precum Metallica, Judas Priest, Bon Jovi si multi altii, pe scenele romanesti. Il admiram si il invidiam in aceasi timp pentru privilegiul de a fi atat de aproape de personaje precum James Hetfield, Kirk Hammett, Jon Bon Jovi si altii, dar i-am privit fotografiile realizate in timpul concertelor (si credeti-ne, sunt greu de realizat) si odata cu ele, ne-am simit si noi…acolo. Privind fotografiile lui Miluta am simtit emotie, am trait muzica transmisa prin fotografie ca si cum am fi fost prezenti la concerte.

Va lasam sa-l descoperiti pe Miluta si lumea lui:

”Pentru mine fotografia reprezinta “Tehnica”, “Realitate”, “Reportaj”, “Creativitate”, “Imagine”, “Inedit”, “Arta” – un mediu bizar prin care o multitudine de posibilitaţi, interpretari se contureaza intr-un unic detaliu in constiinţa privitorului: o casa veche, o cladire parasita, o strada pustie, un detaliu arhitectonic. Camera din dotare, obiectivele, fiecare cadru in parte: culoare, compozitie, textura, profunzime, imagini ce dezvaluie reportaje cu oameni pe care i-am intalnit si locuri prin care am trecut.

Practic intens fotografia inca din 2006, iar in 2008, am absolvit cursurile de fotografie ale Avantaj Consulting. Insa, de cele mai multe ori, fotografia a reprezentat pentru mine un permanent experiment, o permanenta cautare a unei tehnici, a unei emoţii, a unei povesti. Diversitatea subiectelor abordate justifica tocmai acest fapt: de la fotografie conceptuala la portret, de la fotografie still life si la peisaje, de la fotografie macro la fotografie de eveniment.

Incepand cu anul 2008 am inceput sa fiu foarte apropiat fotografiei de concert colaborand cu publicaţii de profil. Din primavara anului 2010, colaborarea mea cu publicaţia online METALHEAD.RO, mi-a oferit posibilitatea de a imbina arta fotografica si muzica, acumuland de-a lungul timpului un portofoliu ce cuprinde fotografii ale unor artisti internaţionali precum Guns N’Roses, AC/DC, Rammstein, Bon Jovi, Sting, Roxette, Scorpions, Metallica, Alice Cooper si mulţi alţii. Ca martor al celor mai mari evenimente concertistice, am reusit sa creez din jocul de lumini, din amestecul de fundal, miscare si, de ce nu, sunet – propria mea versiune a acelui moment. Limbajul artei fotografice ei nu este niciodata tacut, iar o astfel de fotografie este o continua provocare de a surprinde esenţa acelui eveniment muzical intr-o singura imagine.”

Miluta Flueras:  ”prin instrumentarul complicat si labirintic al fotografiei descopar o lume fascinanta”.

 

Mai multe detalii puteti gasi pe site-ul fotografului: http://www.miluta.ro/

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.  Acest articol face parte din proiectul Prietenii Manfrotto…