Surprinde Galaxia prin obiectivul tau! (workshop astrofotografie)

Ai apreciat mereu valoarea unui apus superb sau al unui cer innorat in fotografiile tale, dar te-ai intrebat cate alte secrete mai are cerul sa iti dezvaluie prin lentilele unui obiectiv?  Descopera astrofotografia intr-un workshop dedicat pe 17 septembrie.

Nebuloase, galaxii, stele, Luna, Universul…

Privim catre cer in serile senine, admiram stelele si Luna, admiram si ne intrebam: exista viata in alta galaxie? Ei bine, raspunsul nu l-am aflat inca, dar ar fi absurd sa ne gandim ca suntem singuri in acest Univers imens, nu-i asa?

Fascinatia pentru Univers dateaza inca din antichitate. Ne dorim sa patrundem Universul dincolo de puterea ochiului uman si pe masura ce tehnologia ne permite acest lucru, devenim tot mai fascinati de ceea ce descoperim.

Catalin Paduraru este fizician si fotograf de profesie si din pasiune pentru astronomie si fotografie, reuseste sa aduca Universul mai aproape de noi. Catalin este fotograful care a reusit sa surprinda in spatiu navetele americane cuplate la Statia Spatiala Internationala in timp ce treceau prin fata Soarelui.

Manfrotto Romania va invita la workshop-ul de astrofotografie organizat de fotograful Catalin Paduraru, specializat in fotografie astronomica. Workshop-ul  va avea loc sambata, 17 septembrie si va cuprinde doua parti:

– Partea teoretica incepand cu 15.00 si va tine pana la ora 19.00. Acesta va cuprinde o scurta introducere in astronomie, tehnici de astrofotografie, echipamentul necesar si tehnici de postprocesare;

– Partea practica: deplasare la marginea Bucurestiului intr-o zona necontaminata de lumina orasului, pentru fotografiere. Fiecare participant va avea oportunitatea de a utiliza echipament special pentru a realiza fotografii astronomice.

Participantii trebuie sa aiba la ei aparat foto DSLR, obiective foto, telecomanda cu fir si trepied.
Pentru a veni in sprijinul participantilor care nu detin un trepied foto rigid, Manfrotto Romania pune la dispozitia acestora trepiede Manfrotto pentru utilizarea pe timpul workshop-ului.

De asemenea, data fiind perioada de desfasurare, sunt recomandate o geaca groasa, pantaloni lungi, caciula, incaltaminte de toamna si ceva de baut/mancat in functie de preferinte.  Cei care au masina sunt rugati sa vina cu ea, daca este posibil, si sa anunte disponibilitatea de a ajuta la transportul celorlati participanti catre locul de desfasurare a partii practice.

Partea teoretica se va tine la sediul AchieveGlobal, Str. BUCUR, Nr. 2, Sector 4, Bucureşti. Harta locatiile poate fi descarcata urmand link-ul: http://www.achieveglobal.ro/images/map.html

Taxa de inscriere este de 100 Lei si se achita organizatorului in aceeasi zi in care are loc workshop-ul.

Locurile sunt limitate si de aceea participarea se va face pe baza de inscriere. Inscrierile se fac la: catalin.paduraru@gmail.com

Mai multe detalii despre Catalin Paduraru puteti gasi la: http://manfrottoromania.ro/2011/09/catalin-paduraru-si-astrofotografia/

Organizator: Serpens Nox / Catalin Paduraru (www.astrosnake.com)

Parteneri: Manfrotto Romania www.manfrottoromania.ro si  Achieve Global http://achieveglobal.ro/

Parteneri media
: efoto.ro; artboom.ro; photolife.ro; orasul.ro; Asociatia Bucurestiul meu drag; welcome2cluj.ro; cameraobscura.ro; Asociatia Drumetii Montane; clubulfoto.com; fotomagazin.ro; comunitateafoto.ro.