Trepiedul 190XC PRO si capul 804RC2 – o echipa inovatoare

Continuand sistemul care a stat la baza popularului 190X PRO, Manfrotto a creat 190CX PRO, un trepied care incorporeaza cele mai noi tehnologii si este realizat 100% din fibra de carbon. Doua elemente care au transformat 190CX PRO in cel mai performant produs din categoria trepiedelor foto profesionale.

Motivatia din spalete preluarii principalelor caracteristicii si a structurii modelului  190X PRO a fost premierea, in anul 2007, a acestui trepied, cu premiul TIPA pentru cel mai bun accesoriu foto, datorita sistemului de pozitionare rapida a coloanei centrale pe orizontala, fara a fi scoasa total de pe trepied.

Design si caracteristici

Designul general al trepiedului a fost modificat, prin imbunatatirea acelor elemente care duc la o mai mare usurinta in utilizare. Un exemplu ar fi regandirea sistemelor de blocare si ajustare ale trepiedului pentru a face utilizarea acestuia mult mai facila si mai placuta pentru fotograf, dar si mult mai precisa.

Poate cel mai simtit element imbunatatit este realizarea trepiedului 190CXPRO din fibra de carbon, material utilizat pentru picioare si coloana centrala. Astfel, trepiedul are o greutate foarte redusa, de doar 1,29 kg, si o stabilitate maxima, putand suporta pana la 5kg.

Mobilitate extrema a coloanei centrale

O caracteristica importanta a acestui model CX PRO o reprezinta posibilitatea asezarii coloanei centrale pe orizontala dintr-o singura miscare, oferind rapiditate in actiunile fotografului. De fapt  acest sistem denumit „quick column system” este si motivul obtinerii premiului TIPA 2007, o inovatie patentata „world wide” de catre Manfrotto, specifica trepiedelor de tip XPRO.

In ceea ce priveste dimensiunile la care poate fi folosit, 190CX PRO de la o extindere maxima  de 146 cm cu coloana ridicata, poate ajunge la un minim de doar 8 cm de la sol cu coloana centrala in pozitie orizontala, ideal pentru macrofotografie. Ca si dimensiuni de transport, modelul 190CX PRO3 atinge, cu picioarele stranse, 58 de cm, fiind extrem de compact si usor de transportat.

Seria cuprinde, in functie de numarul segmentelor din care sunt alcatuite picioarele, versiunea CX PRO 3 si CX PRO 4. Modelul 190CXPRO3 este format din 3 sectiuni si are 4 grade de desfacere a picioarelor: 23°, 46°, 66° si  89°. Pentru a putea pozitiona corect la nivel orizontal aparatul, trepiedul are incorporata o bula de nivel.

Alegerea capului ideal – 804RC2

Legat de posibilitatile de combinare cu capetele Manfrotto, fie ele de tip bila, joystick sau clasice, clasa 190CX PRO poate fi asociata cu oricare dintre ele, dar una din cele mai des intalnite este cea cu modelul 804RC2. Si in cazul acestui produs, Manfrotto continua seria inovatiilor, iar o privire asupra caracteristicilor capului  804RC2 o dovedeste din plin.

804RC2 – cu 20% mai usor datorita celui mai performant material din lume – ADAPTO

Greutatea extrem de redusa a acestui cap este primul lucru care se observa in momentul in care 804RC2 este tinut pentru prima data in mana. Comparativ cu alte capete de trepied foto, capul 804RC2 este cu 20% mai usor! Acest lucru se datoreaza unui material denumit ADAPTO, elaborat de catre Manfrotto. Acest material special este similar aluminiului in ceea ce priveste rezistenta, insa este mai usor decat aluminiul cu 50%.

Ca si material, ADAPTO este ideal pentru confectionarea echipamentului fotografic datorita rezistentei crescute la temperaturi extreme si factori externi, el rezistand oxidarii si coroziunii. In plus, ADAPTO este un material excelent in ceea ce priveste absorbtia vibratiilor, transformand combinatia cap 804RC2 trepied 190CX PRO in una din cele mai apreciate.

SIGURANTA la socuri – Primul cap foto dotat cu arc de siguranta

Capul 804RC2 este de asemenea primul cap din lume care foloseste un sistem de siguranta bazat pe un arc de revenire, concept preluat de la capetele video profesionale.  Acest sistem protejeaza camera foto de socuri in cazul in care fotograful uita sa stranga maneta de inclinare pe verticala. El este incorporat in axa inainte/inapoi a miscarii pe verticala, arcul ajutand in acelasi timp la facilitarea pozitionarii camerei atunci cand se folosesc teleobiective.

Top Class Design

In fotografie imaginea reprezinta totul….iar 804RC2 o demonstreaza prin design-ul sau, prin formele noi si modernizate, afisand un produs elegant si functional. Manerele au fost atent elaborate pentru a oferi o prindere ergonomica si confortabila in timpul lucrului. De asemenea, placuta „quick release„ este confectionata dintr-un material nou, mult mai durabil in timp si mai rezistent la zgarieturi.

Aceasta combinatie dintre capul 804RC2 si trepiedele 190XCPRO3 sau 190XCPRO4 reprezinta alegerea ideala pentru orice fotograf amator sau profesionist care doreste calitate de top, stabilitate pentru aparatul foto si lejeritate maxima la transport.