Solutii practice de la Manfrotto: stativele Quick Stack System

Pentru un studio cat mai bine echipat care sa faca munca fotografului mai usoara, rapida si sigura, este nevoie de accesorii de calitate si de incredere. In aceasta categorie a producatorilor de accesorii de studio de calitate se incadreaza si Manfrotto.

Cu patru decenii de experienta in industria fotografica si cu o serie de inovatii patentate la nivel mondial, ceea ce inseamna ca nu pot fi reproduse de alti producatori de accesorii foto, Manfrotto prezinta o alta inovatie aplicata la realizarea stativelor din aluminiu. Astfel stativele realizate de producatorul italian se diferentiaza clar de restul stativelor existente pe piata in acest moment si facute de companii din Asia.

Sistemul patentat este Quick Stack System (QSS), care permite depozitarea stativelor intr-o maniera foarte compacta, o combinatie intre cele mai inovatoare soluţii tehnice şi al unui design unic. Astfel stativele, in momentul cand sunt stranse nu mai au forma clasica de triunghi, ci una dreptunghiulara care permite cuplarea acestora. Prinderea si separarea stativelor se face foarte rapid, doar printr-un simplu „click”, cu un buton marcat cu logo Manfrotto. Avantajele acestui sistem sunt vizibile atat in studio, unde salveaza o multime de spatiu si pot fi pastrate in siguranta, cat si la transportul stativelor in locatii. In acest din urma caz, datorita faptului ca sunt foarte compacte sunt usor de impachetat si depozitat in mijlocul de transport. In plus, fiind grupate si prinse intre ele este redus riscul de a aluneca si de a se zgaria sau de a lovi participantii la sesiunea foto.

Toate aceste noi stative care beneficiaza de sistemul QSS au incorporate si un sistem pneumatic care se activeaza in momentul strangerii stativului. Avantajul acesteia este protectia pe care o ofera luminilor montate pe stative, impotriva socurilor. Atenuand viteza de inchidere a stativului, daca acesta nu a fost strans bine, stativul nu se va inchide cu viteza mare, datorita sistemului pneumatic, scade viteza  protejand astfel blitzul montat pe stativ.

Cele mai populare modele de stative sunt modelele care sustin 4 si 9 kilograme. Astfel Manfrotto Master Stand 1004BAC este varianta mai mare, cu capacitatea de sustinere de maxim 9 kg, la cele 3 kg ale sale. Fiind format din 4 sectiuni, este compact si usor. Are inaltimea minima de 124 cm si cea maxima de 366 cm.  Manfrotto Mini Compact Stand 1051BAC este stativul din aluminiu, tot din 4 sectiuni, care sustine maxim 4 kg, la o greutate proprie de 1 kg. . Are inaltimea minima de 75 cm si cea maxima de 211 cm.