Manfrotto sustine SPEOARTA

Manfrotto are placerea de a va invita la Cluj-Napoca, la Festivalul National de Arta Speologica SPEOARTA,.

Organizat de Clubul Speologilor Amatori si Clubul de Speologie Politehnica, in parteneriat cu Federatia Romana de Speologie, festivalul are loc in perioada 23 – 27 noiembrie 2011.

Acest proiect a fost initiat din dorinta de a prezenta si promova frumusetea pesterilor din Romania pentru publicul larg din Cluj Napoca – centru de mare traditie, in care Emil Racovita a creat, in anul 1920, primul Institut de Speologie din lume.

Festivalul National de Arta Speologica SPEOARTA se desfasoara anual, incepand cu anul 1980. El dureaza cinci zile si implica organizarea mai multor expozitii, concursuri foto si de arta cu tematica speologica,  proiectii de fotografii si filme speologice, workshop-uri si alte actiuni menite sa atraga tinerii spre practicarea acestei activitati deosebite.

Puteti vedea in cadrul festivalului expozitii de fotografie si a unei colectii de echipament speologic ce dateaza de la infiintarea clubului in 1966 prezentate de Clubul Speologilor Amatori. De asemenea Clubul de Speologie Politehnica va invita la vernisajul unei expozitii de fotografie ce atinge atat aspectele explorarilor mediului subteran cat si lucrari fotografice premiate la editii anterioare ale Festivalului SpeoARTA. Puteti vedea proiectia  „Fotografia de Pestera” a reputatul fotograf, speolog, Prof. Dr. Iosif Viehmann, care face o incursiune in fotografia de pestera folosind metoda de prezentare a savantului Emil Racovita, proiectia de diapozitive, si, de asemenea, puteti vedea fotografiile inscrise in concursul „SpeoARTA 2011”, impartite in categoriile: fotografie subterana, fotografie subterana – detaliu si fotografie din exocarst.