Cine sunt Campionii Manfrotto?

Daca va intrebati cine sunt campionii Manfrotto, noi am spune ca intreaga echipa de designeri, ingineri si specialisti din spatele unor produse cu o recunoastere la nivel mondial, drept un etalon de performanta.

Insa sub denumirea Campionii Manfrotto, ne-am propus sa va prezentam de-a lungul a catorva ”episoade”,  produsele Manfrotto recompensate de-a lungul anilor, cu prestigiosul premiu RedDot Design.

De-a lungul timpului, calitatea produselor Manfrotto a fost recunoscuta atat de către cei care le folosesc, cat și prin intermediul premiilor primite. Implicarea cercetătorilor de la Manfrotto a transformat producatorul italian intr-un campion al calitatii si al design-ului, o calitate recunoscuta prin cele 7 premii Red Dot Design Award primite in ultimii ani, in cadrul uneia dintre cele  mai cunoscute si prestigioase competitii internationale din domeniul designului.

Toate produsele premiate sunt parte a noii colectii Imagine More de la Manfrotto, juriul alegand cele 7 produse Manfrotto din cele aproape 4.500 de produse intrate in competitie,  din 60 de tari participante.

Motivatia juriului international al competitiei Red Dot Design Award pentru alegerea acestor produse a fost utilizarea materialelor si a conceptelor inovative in realizarea acestora. Premiile vin ca o confirmare a tendintei companiei Manfrotto de a implica creatorii italieni in designul produselor realizate, mergand pe principiul calitatii si al functionalitatii, la un nivel ridicat.

Red Dot Design Award este in acelasi timp, o recunoastere a calitatilor echipei care realizeaza produse de ultima generatie, inovative si patentate – ceea ce garanteaza ca sistemul de functionare nu va putea fi copiat de alti producatori.

Cei 7 castigatori din 2012 nu sunt singurii campioni Manfrotto. In 2012 un alt produs purtand semnatura producatorului italian a fost recompensat cu premiul Red Dot Design Award. Este vorba despre noul sistem rig Sympla pentru HDSLR si camere video, lansat la inceputul lunii aprilie.

In acelasi timp, un mai vechi campion Manfrotto isi pastreaza si acum titlul. Trepiedul 190XPROB, al carui sistem XPRO a primit in anul 2007 premiul TIPA, este unul dintre cele mai apreciate trepiede de catre fotografii profesionisti. Sistemului XPRO, patentat ”world wide”, permite pozitionarea foarte rapida a coloanei centrale pe orizontala, fara demontare.

In curand primul produs va fi prezentat in Episodul 1: Mini trepiedul Manfrotto MP3-D01