Trepiedul ”heavy duty”: Manfrotto MT057C3

Manfrotto MT057C3 este modelul cel mai simplu din seria 057, serie creata pentru fotografii profesionisti care au nevoie de un trepied pe care sa se poata baza in orice situatii de fotografiere.

Modelul MT057C3 este un trepied in 3 sectiuni si coloana rapida, destinat celor care lucreaza cu echipamente grele. Alaturi de coloana centrala rapida, posibilitatea eliminarii acesteia si deschiderea picioarelor in 3 unghiuri diferite, de 23, 50, si 75 de grade, transforma acest trepied in unul foarte versatil, putandu-se obtine un punct de statie pentru fotografiere foarte jos, aproape de nivelul solului, trepiedul ridicandu-se practic la 22 de cm fata de pamant.

Pentru scoaterea coloanei sunt necesari cativa pasi simpli. Se slabeste surubul care prinde placa superioara a coloanei și se desurubeaza manual aceasta piasa. Se desface si capacul din partea inferioara, ceea ce permite scoaterea coloanei. Se pune placa superioara inapoi pe trepied si se prinde, prin filetare, cu cea inferioara. In acest fel aparatul foto poate fi pozitionat foarte aproape de sol, lucru deosebit de util in fotografia macro, atunci cand nu este posibila mutarea subiectului, precum situatiile in care se fotografiaza plante care nu pot fi rupte sau se doreste surprinderea diferitelor vietuitoare mici in mediul lor natural. De asemenea un punct de fotografiere foarte aproape de sol poate fi folosit in fotografia de arhitectura sau peisaj, atunci cand se doreste obtinerea unui efect inedit.

Picioarele trepiedului sunt realizate din carbon, in trei sectiuni telescopice, cu diametrele de 29,2, 24,8 si 20,4 mm. Alegerea treptei de deschidere a acestora se face rapid, prin apasarea butonul de la baza piciorului care permite selectarea noului unghi. Dat fiind faptul ca fiecare picior se deschide independent de celelalte, trepiedul ofera o libertate mare in ceea ce priveste locatiile in care poate fi folosit. In acest mod, locuri in care inainte nu se putea fotografia cu un trepied clasic, devin acum accesibile, ajutand fotograful in exprimarea creativitatii sale. Realizarea fotografiilor in zone muntoase, paduri sau defileuri inguste pentru obtinerea unor peisaje speciale devine acum mult mai usoara si mai sigura.

Stabilirea inaltimii trepiedului se face rapid si usor, desfacandu-se sectiunile picioarelor, prin deblocarea clapetelor, aceastea blocandu-se inapoi dupa reglarea, independent pentru fiecare picior, a dimensiunii  dorite. Pentru cresterea sau slabirea puterii de strangere a clapetelor, acestea se aseaza pe pozitia deschis si se strange surubul aflat la baza lor cu ajutorul cheitei speciale care este livrata odata cu trepiedul si care este prinsa de unul dintre picioarele acestuia pentru a fi mereu la indemana.

Pentru a creste gradul de stabilitate, trepiedul este dotat cu picioruse din cauciuc, care previn alunecarea pe suprafetele lucioase, precum gresie, mozaic sau marmura, iar pentru zonele acoperite cu nisip, zapada sau gheata, aceste piese de cauciuc se strang prin filetare, descoperind niste tepuse din metal.

Tot pentru un grad mai mare de precizie in pozitionarea aparatului foto, coloana centrala are o forma speciala, in trei fete, care previne rotirea acesteia, iar in partea de jos a coloanei este plasata o bula de nivel.

Toate aceste caracteristici adunate recomanda acest trepied pentru sesiunile foto in locatii, dar si in studio, fiind foarte versatil si oferind cea mai buna performanta in ceea ce priveste stabilitatea, precizia si durabilitatea in timp.

Caracteristici tehnice principale:

  • Atasament: surub de 3/8”
  • Bula de nivel
  • Coloana centrala rapida cu forma speciala
  • Material: picioare – fibra de carbon, coloana: aluminiu si magneziu,
  • Inaltime strans: 62 cm
  • Inaltime fara coloana ridicata: 157 cm
  • Inaltime cu coloana ridicata: 132 cm
  • Inaltime minima: 22 cm
  • Greutate sustinuta: 18 kg
  • Greutate proprie: 2.8 kg

Pentru disponibilitate si pret, ne puteti scrie la contact@manfrottoromania.ro