Manfrotto lanseaza 190GO

Manfrotto 190 GO – cel mai compact si usor trepied foto profesional in seria XPRO

Manfrotto-lanseaza-190GO

 

Trepiedul 190GO completeaza seria trepiedelor Manfrotto 190XPRO, cu un nou model revolutionar.

Noutatea consta in sistemul de eliberare/strangere a picioarelor- tip twist-lock (prin rasucire cu o singura miscare scurta*)

* ATENTIE: Sitemul Twist-lock, elibereaza si strange segmentele fara a fi necesara defiletarea. Este suficienta o singura miscare scurta, la stanga pentru eliberare si una singura scurta, la dreapta, pentru strangere.

 

Sistemul Twist-lock ofera:

– o stabilitate mai mare a trepiedului

– sustinerea unei greutati maride pana la 7kg

– o greutate foarte redusa a trepiedului de doar 1,670 kg

Acest lucru il face cel mai compact si mai usor trepied in gama sa, fiind apropiat in greutate cu varianta de carbon si cu 20% mai usor decat 190XPRO4 aluminiu cu clapeta rapida.

 

Fiind din 4 sectiuni, ii permite sa ajunga la o dimensiune extrem de compacta, stans ajungand la doar 46 cm.

Acest lucru este foarte apreciat de catre fotografii care se deplaseaza mult in locatii si isi doresc un trepied de mare incredere, usor, stabil si cu o capacitate de sustinere mare.

 

Un echilibru perfect intre cele trei caracteristici la care se adauga:

– Coloana rapida XPRO premiata TIPA, ce permite pozitionarea aparatului pe orizontala, in cateva secunde, fara scoaterea ei;

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-foto-190-14

 

– Pozitionarea trepiedului la doar 7cm de sol, pentru cadre “la firul ierbii”;

– Unghiuri multiple pentru pozitionarea picioarelor: 25°.46°.66°.88°

Easy-link: sistemul de conectare a unui brat pentru sustinerea unui blitz, panou led sau orice alt accesoriu

 

t560x470_easylink5

 

 

Fabricat in Itlaia.

Garantie standard 2 ani + EXTENSIE 8 ani, la inregistrarea produslui pe site-ul manfrotto.com (Vezi detalii in secitunea Service si Garantii).

Trepiedul este deja pe stoc in Romania si poate fi comandat la Photosetup.

 

ISTORIC seria 190XPRO:

In ultimii 7 ani, trepiedul Manfrotto 190XPROB, premiat TIPA inca de la lansare (2007) pentru cel mai performant trepied foto, a fost cel mai apreciat, cel mai utilizat si mai bine vandut trepied foto din intreaga planeta.

 

Motivul? Sistemul XPRO care permite pozitionarea coloanei centrale pe orizontala in cateva secunde, fara scoaterea ei, precum si versatilitatea maxima oferita de unghiurile libere de pozitionare a picioarelor, alaturi de stabilitatea lui in orice pozitie.

Flexibilitate si stabilitate maxima in orice pozitie

Fotografii indrazneti ajung in timpul fotografierii in cele mai interesante situatii sau pozitii de fotografiere, in cautarea unghiului perfect. Pentru aceste situatii, ei au nevoie de multa flexibilitate si nu in ultimul rand de stabilitate in orice pozitie s-ar afla.

Pentru a veni si mai mult in sprijinul fotografilor,  inginerii de la Manfrotto au dezvoltat un nou mecanism de pozitionare a coloanei centrale pe orizontala/verticala, un sistem nou ce depaseste orice imaginatie al oricarui producator de gen si anume:

– mecanismul de pozitionare pe orizontala/verticala, ramane ascuns in partea superioara a trepiedului si se scoate cu un simplu click doar atunci cand este nevoie.

Functii noi de utilizare

Noul model vine cu cateva facilitati pentru atasarea altor accesorii utile in fotografie, direct pe trepied.

In urma feed-backului primit de la fotografi, Manfrotto a inteles nevoia si mai mare de versatilitate, astfel, noua serie ofera posbilitatae fotografilor de a transforma trepiedul, intr-un mic “studio foto portabil””. Sigur, poate parea mult spus, dar sa vedem ce posibilitati nebanuite de utilizare, ofera noul trepied, totul pornind de la un lacas ascuns, in care se pot atasa la nevoie, alte accesorii foto utile.

Iata mai jos ce rezulta si cate posibilitati de utilizari noi ofera trepiedul din seria noua 190.

Iata cum pornind de la cateva nevoi simple de sustinere a camerei,foto, Manfrotto reinventeaza conceptul de trepied foto oferind stabilitate, versatilitate si functionalitate pentru creativitate maxima ! Si cu atatea inovatii, ce mai putem sa le dorim fotografilor? Lumina buna si inspiratie !

manfrotto-lanseaza-noul-trepied-190-10

 

   Vezi mai jos prezentare generala:  

Manfrotto 190 video from Manfrotto on Vimeo.

 

Vitec Imaging division The Making of Tripods & Heads from Manfrotto on Vimeo.