Campionii Manfrotto – episodul 6: capul video 504HD

Noul model Manfrotto 504HD este rezultatul unei evolutii tehnice foarte importante – sinteza perfecta intre „arhitectura de tip pod” si ultimele inovatii ingineresti de la Manfrotto: Bridging Technology – un patent exclusiv Manfrotto.

De o atentie sporita au beneficiat componentele noului sistem FDS (care regleaza gradul de rezistenta) pentru a garanta o fluiditate remarcabila atat in ceea ce priveste inclinarea, cat si panoramarea.  Fiecare control are o scala gradata pentru a permite o ajustare precisa, pentru a putea fi reglat cu mare precizie in functie de tipul echipamentului folosit, tipul de filmare si temperatura de lucru (de la -20 la +60 de grade).

Doi conectori Easy-Link de 3/8” sunt pozitionati pe placuta superioara pentru a permite montarea de accesorii precum monitoare sau lumini. Aceasta noua caracteristica permite eliberarea patinei blitz pentru a fi utilizata la alte accesorii sau pastrata neocupata pentru a reduce greutatea camerei si a cobori centrul de greutate, crescand astfel stabilitatea acesteia.

Sisteme de blocare independente se gasesc pe axele de inclinare si panoramare. Noile sisteme de franare pe discuri ale capului 504HD sunt inspirate din cele folosite la automobile, fiind astfel capabile sa pastreze echipamentul in siguranta si nemiscat.

Datorita acestui sistem, echipamentul este mereu in siguranta. Chiar  daca uitati sa blocati placuta glisanta, acest al doilea sistem de siguranta previne alunecarea placutei si camerei.

Sisteme de prindere a atasamentelor, aflate pe ambele laterale ale capului, ofera o flexibilitate maxima. Ambele au o rotita de tip rozeta care poate fi inlocuita in caz de uzura, mult mai rentabil decat inlocuirea intregii laterale a capului.

Sistemul de contragreutate al capului 504HD, care asigura  balansul corect al camerei, este acum mult imbunatatit fata de modele mai vechi si poate contrabalansa o greutate de maxim 7,5 kg, in 4 trepte.