Dan Dinu: Pasiune pentru natura

Deoarece un fotograf vorbeste prin imaginile sale, prezentarea lui Dan Dinu este una care nu contine vorbe pompoase, dar care aduce imagini reprezentative pentru pasiunea lui pentru natura.

Dambovitean de origine, Dan s-a mutat in Brasov din 2003, loc ce l-a adus mai aproape de muntele pe care il indrageste atat de mult. Pasiunea pentru fotografie a inceput sa incolteasca in liceu si s-a maturizat odata cu venirea in Brasov, unde a avut si primul contact cu Fotoclubul EXDECO. Acesta a fost locul unde Dan a remarcat si partea artistica a fotografiei, nu numai pe cea ”de vacanta” de pana atunci.

Pasiunea pentru imagine s-a nascut in special din cea pentru natura si mai ales din cea pentru munte. Cel mai mult imi place sa fotografiez in mediul natural, in locuri cat mai salbatice si pline de viata. Nu am trecut insa cu vederea satul romanesc sau locurile incarcate de istorie.

In prezent Dan Dinu este vicepresedintele Fotoclubului EXDECO din Brasov si coordonatorul proiectului PHOTOLIFE. A publicat fotografii, articole si interviuri in PHOTO Travel, PHOTO Magazine, CHIP foto-video, Vacante & Calatorii dar si pe site-uri internationale (WWF www.panda.org), Dan Dinu este totodata si singurul fotograf roman publicat pana in prezent, pe site-ul www.manfrottoschoolofxcellence.com, ca o recunoastere a activitatii sale fotografice si in mod special a proiectului ”Islanda”.

Are peste 70 de lucrari fotografice acceptate in saloane de fotografie nationale si internationale si este artist al Federatiei Internationale de Arta Fotografica cu distinctia AFIAP.

Datorita performantelor oferite, Dan a ales sa lucreze cu un trepied Manfrotto varianta din carbon 190CXPRO3 inca din 2005, iar majoritatea expeditiilor foto pe care le-a facut, precum Alpi, Dolomiti sau pe Dunare, sunt realizate cu sprijinul acestui trepied.

Mai multe detalii despre Dan Dinu gasiti pe site-urile: http://dandinu.net/ro, http://www.photolife.ro/ro

 

Dreptul de autor al fotografiilor postate sunt proprietatea exclusiva a fotografului sub numele caruia s-au publicat fotografiile/articolul. Fotograful declara in mod implicit prin inscrierea imaginilor in acest proiect, ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestestora si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale asupra fotografiilor. Fotografiile publicate sunt protejate de legea Dreptului de Autor (LEGE nr.8 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe ) si orice incercare de utilizare a acestor fotografii fara dreptul explicit al autorului, se pedepseste conform legii in vigoare.  Acest articol face parte din proiectul Prietenii Manfrotto…