Ghid practic pentru alegerea unui trepied foto Manfrotto!

Alegerea unui trepied foto pentru un fotograf poate reprezenta un lucru greu, daca ne gandim la multitudinea de modele existente in jurul nostru.

De aceea dorim sa va oferim cateva sfaturi de care sa tineti cont atunci cand veti avea nevoie sa utilizati un trepied. Primul pas de la care plecati este tipul de aparat pe care il aveti si de asemenea, obiectivul cu focala cea mai lunga pe care il utilizati.

In acest caz, avem cateva clase standard impartite pe categorii de DSLR cu obiective zoom, dintre cele mai des folosite de catre fotografi. Iata mai jos cateva modele ce pot fi utilizate cu succes si in siguranta maximăapentru aparatul foto, in orice pozitie, oferind si usurinta in utilizare, durabilitate in timp si garantia calitatii.

Indiferent de modelul ales, cu Manfrotto aveti garantia unui produs pe care va puteti baza in orice situatie. Conditia este sa alegeti exact modelul care se potriveste cu capacitatea pe care doriti sa il incarcati.

 

Iata asadar mai jos, cateva repere de baza de care ar trebui sa tineti cont cand porniti in alegrea unui trepied foto Manfrotto.

Clasa entry-level cu sustinere 1,5kg:

Dedicata Bridge, Mirorless sau DSLR entry-level + zoom standard 18-55mm.

In aceasta clasa este seria 360 – modelul MKC3H. Acest trepied vine cu cap inclus, iar pretul* lui poate fi aproximativ 50€/kit complet.

 

Clasa middle-level cu susținere între 2,5kg și 3,5kg:

Dedicata DSLR middle-level cu obiective zoom de tipul 18-200mm f4,5-5,6, 55-200mm f4-5,6 sau similare in greutate. In aceasta clasa este seria 390 prin 393H si 394H. Aceste trepiede vin cu cap inclus si cu husa de transport, iar preturile* lor pot fi cuprinse intre 69€ – 79€/kit complet.

Clasa avansat cu susținere între 4 și 5kg:
Dedicata DSLR middle level cu toate obiective zoom de tipul la 70-200mm f4 sau 70-300mm/4-5.6. In aceasta clasă intra seria 290 (293 sau 294), trepiedele au capetele interschimbabile** iar preturile* lor pot fi cuprinse intre 110€ – 140€/kit.

 

Clasa PRO cu susținere între 5 și 15kg

Dedicata DSLR PRO cu toate tipurile de obiective zoom. In aceasta clasa intra seriile 190, 055 și 057. Tot in aceasta clasa, asemenea clasei avansate, trepiedele au capetele interschimbabile**, iar preturile* lor pot fi între 170€ – 700€/kit.

Captele interschimbabile**

Aceasta facilitate o au trepiedele din clasa avansata (290) și clasa PRO (190 și 055, 057)  deoarece fotografii care folosesc trepiedele din aceasta clasa, au nevoi diferite de utilizare.

Capetele Bilă:

Utilizate în fotografia montană pentru că sunt compacte si usor de manevrat, iar impreuna cu trepiedul, mai ales varianta carbon, ofera un kit compact, ideal de luat în drumetii.

Capetele Joystick:

Ofera rapiditate maxima. Sunt preferate de fotografii de eveniment, wildlife și de moda (mai ales de podium),
datorita rapiditatii in pozitionarea unghiurilor.

 Capetele 3Way:

Cu maner, ofera precizie maxima pe toate cele trei axe, control independent pe fiecare ax in parte. Utilizate de fotografii  care petrec mult timp in ajustarea unghiului fotografic, care doresc o incadrare perfecta a subiectului. Ideale pentru fotografia macro si de produs sau acolo unde fiecare detaliu conteaza.

 

* Prețurile menționate sunt orientative. Ele pot fi diferite în functie de politica fiecarui magazin partener Manfrotto, in parte. Detalii tehnice despre produse precum si mai multe informatii puteti gasi pe site in categoria Magazine Partenere.

Speram ca acest ghid sa vina in sprijinul fotografilor, insa echipa Manfrotto este pregatita sa raspunda oricaror intrebari si gata sa ofere toate sfaturile competente celor care au nevoie de informatii suplimentare sau nelamuriri. De aceea, ne puteti contacta oricand. Noi va vom raspunde cu prioritate maxima!